Hoe bouw je een off grid zonnesysteem?

off grid zonnepanelen

Off grid systemen zijn systemen die volledig zelfvoorzienend zijn en geen toegang hebben tot het hoofdnet. Off Grid betekent dat het systeem niet afhankelijk is van het hoofdnet. Off grid zonne-energie is de eenvoudigste vorm van zonne-energie, maar het heeft nog steeds zijn voordelen. Off grid systemen worden ook wel stand-alone solar systemen genoemd. Om het off grid systeem te begrijpen, moeten we de grid buck uitsplitsen. De netbok is de hoeveelheid stroom die het hoofdnet kan produceren. Bijvoorbeeld, een gemiddeld huis kan maximaal 1000 watt produceren. Dit betekent dat als u een off grid systeem van 3 kW heeft, u niet het volledige vermogen van het systeem kunt gebruiken omdat u geen toegang tot het net heeft.

Off grid systemen worden meestal geïnstalleerd wanneer u een grote hoeveelheid off grid vermogen heeft. Dit komt omdat u meestal een groot off grid systeem nodig heeft om uw behoeften te dekken. Laten we zeggen dat u 100 kW off grid bent, wat de meeste westerse landen zou dekken.

Hoe bouw je een off grid zonnestroomsysteem?

U hebt gebieden met veel zon gevonden en een plaats waar de panelen die zon kunnen opvangen. Je hebt ook een locatie gevonden die beschermd is tegen de elementen, zoals regen of sneeuw. Nu moet u nog uitzoeken hoe u de elektriciteit van het paneel naar uw huis brengt.

Er zijn een paar opties die u kunt gebruiken om de elektriciteit van uw off grid zonne-energie systeem naar uw huis te krijgen. U kunt bestaande koperdraden gebruiken, of u kunt een nieuwe ondergrondse kabel gebruiken om uw zonnepanelen met uw huis te verbinden. U kunt ook een hoogwaardige omvormer gebruiken om de gelijkstroom (DC) die door uw panelen wordt gegenereerd om te zetten in wisselstroom (AC) die door uw huis wordt gebruikt.

Voor- en nadelen van off grid systemen.

Er zijn veel voordelen aan off grid zonne-energiesystemen:

  • Mogelijkheid om het elektriciteitsnet te gebruiken voor reserve-energie. Het is belangrijk om te onthouden dat u toegang tot het hoofdnet nodig heeft om uw zonne-energiesysteem als back-up te kunnen gebruiken. Off grid zonne-energiesystemen zijn nuttig voor eilandgemeenschappen, situaties waar er niet genoeg stroom op het net is om een grote gemeenschap te dekken, of gebieden waar het net beschadigd is.

  • Off grid zonne-energiesystemen zijn kosteneffectiever dan on grid systemen. Het kost minder om off grid zonnestroomsystemen te installeren omdat u geen kabels naar uw huis hoeft te leggen. U kunt uw off grid systeem installeren en vervolgens genieten van gratis, onbeperkte energie.

  • Off grid zonnesystemen hebben geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot on grid-systemen hebben off grid-systemen geen onderhoud nodig, zoals het controleren van uw panelen op gebroken draden of het schoonmaken van stof van uw panelen.

Conclusie

Off grid zonnesystemen zijn een goede optie voor huiseigenaren die niet afhankelijk willen zijn van grote nutsbedrijven. Off grid systemen zijn ook een goede optie voor mensen die in afgelegen gebieden wonen zonder toegang tot het hoofdnet. Off grid zonnesystemen kunnen iets duurder zijn om te installeren dan on grid systemen, dus het is belangrijk om goed rond te kijken voor de beste prijs. Maar als het systeem eenmaal geïnstalleerd is, zijn off grid zonnesystemen gemakkelijk te gebruiken en vergen ze geen onderhoud. Deze systemen zijn een goede optie voor diegenen die kosten willen besparen en minder afhankelijk willen zijn van nutsvoorzieningen.

Navigation