Breda’s Toptips voor het starten van een bedrijf: Van idee tot werkelijkheid

Business coach Breda

Een bedrijf starten vanuit het niets kan ontmoedigend zijn. Er zijn zoveel aspecten te overwegen en er staat zoveel op het spel, dat je je gemakkelijk verlamd voelt door de druk van op handen zijnde beslissingen. Door zeven jaar als accountant te hebben gewerkt, heb ik een goed inzicht gekregen in bedrijfsfinanciën en -processen. Tijdens mijn werk googelde ik bijna dagelijks op 'een eigen bedrijf beginnen' omdat ik zo graag wilde dat het gebeurde! Er komt echter zoveel meer bij kijken dan alleen maar artikelen of boeken erover lezen: je moet het zelf ervaren en actie ondernemen. Het voorbereiden van die eerste stappen is niet altijd makkelijk maar hier zijn wat tips die je kunnen helpen om sneller van start te gaan:

1. Denk na over waarom je je eigen zaak wilt beginnen.

Mensen vragen me vaak waarom ik ondernemer wil worden. Nou, het standaard antwoord is dat ik mijn eigen baas wil zijn en de vrijheid wil hebben om te doen wat ik wil. Dat is waar, maar het is niet het hele verhaal. Ik ben altijd al een voorstander geweest van onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Toen ik jonger was en mijn ouders een moeilijke tijd doormaakten, vond ik het vreselijk dat ik niets kon doen om te helpen. Ik wilde al op jonge leeftijd in mijn eigen onderhoud kunnen voorzien, zodat ik er voor hen kon zijn. Ondernemer worden was mijn manier om controle over mijn leven te krijgen en ervoor te zorgen dat ik nooit meer in die positie terecht zou komen.

2. Maak een plan en weet waar je aan begint.

Een bedrijf starten is niet iets wat je in een opwelling moet doen. U moet een duidelijk plan hebben van de stappen die u gaat nemen, de investeringen die u moet doen en een realistische tijdlijn van uw doelen. Wees eerlijk tegenover uzelf over de tijd en het geld dat u nodig hebt voordat u de sprong waagt. Als u al een idee hebt, schrijf dan alles op en onderzoek uw markt, concurrenten en de beste manieren om uw product of dienst te verkopen. Onderzoek welke stappen u moet nemen om het bedrijf te starten, zoals het registreren van uw bedrijf of het aannemen van uw eerste werknemers.

3. Business coach in Breda huren

Misschien heb je hier nog niet over nagedacht, maar je zult waarschijnlijk op een gegeven moment een business coach nodig hebben. Begin met het zoeken naar een coach wanneer je in de plannings- en onderzoeksfase zit om je te helpen de juiste vragen te stellen en ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Business coaches kunnen u helpen met zaken als: – Het vinden van je unique selling proposition (USP) – Hoe investeerders en potentiële klanten te pitchen – Hoe u uw bedrijf structureert – Hoe u de juiste bedrijfsnaam kiest Ze kunnen u ook helpen om te gaan met de emotionele kant van het starten van uw eigen bedrijf. U zult voor grote uitdagingen komen te staan en u zult iemand nodig hebben om u te kalmeren wanneer u door het lint gaat. Een business coach kan u helpen geconcentreerd te blijven en alles in perspectief te zien wanneer u zich overweldigd voelt.

4. Test uw idee voordat u te veel geld uitgeeft.

Idealiter wil je niet direct van idee naar het uitgeven van duizenden dollars aan een product of dienst gaan zonder het eerst te testen. De beste manier om dit te doen is door een beta-programma te starten. – Identificeer uw ideale klanten of cliënten – Bied uw product of dienst gratis aan deze mensen aan – Vraag hen feedback te geven over hoe ze het zouden gebruiken en wat ze zouden veranderen als ze het product hadden – Vraag of ze bereid zouden zijn om ervoor te betalen en hoeveel – Zoek uit of u de juiste oplossing biedt of dat zij liever een ander product zouden kopen

Navigation